hits

Skal Northug være syndebukk for alle våre synder?

Nå ligger det en mann nede - handlingen kan ikke forsvares og er totalt uakseptabel, men det er jaggu all dritten som nå serveres overalt også.


Så jeg vil spørre dere, hvordan føles det i det øyeblikket du trykker Publiser i likhet med tusenvis av andre på en post der du rakker ned på en som ligger nede - føler du deg stor? Som et godt menneske? Som en som ivaretar lov og orden?

Er du selv uten skrammer og sår? Har alt gått på skinner i livet ditt? Har du selv aldri gjort noe galt? Tråkket i salaten? Vært in deep shit? Hvem er DU som tror du kan dømme? 

Prøv å sett deg inn i situasjonen - du ligger i grøftekanten, alvoret går opp for deg, det kunne ligget et menneske under bilen din - du forstår hva du har gjort, hva konsekvensene kunne ha blitt - du får panikk - du stikker - du vet samtidig at det er nytteløst - du vet de vil finne deg - at det vil bli smørt utover alle landets nyheter - hele verden - at alle som har hatet deg fra før vil hate deg mer - at alle som ikke hatet deg, muligens vil gjøre det nå.

Du legger deg flat - innrømmer alt og er klar for å ta det som måtte komme. Og tenker på at liv kunne gått tapt... at du har satt deg selv i en posisjon der du har vært en drapsmaskin...

Du, idrettsmannen, han Norge har satt sin lit til så mange ganger der ute i langrennsporet. Han som har vært bejublet for sine prestasjoner og hatet for den han er, har krasjet bilen i fylla - kunne drept noen.

  • Hvilke tanker tror dere raser rundt i Northug nå?
  • Hvilke følelser tror dere han sitter med nå?
  • Hva tror dere han tenker om fremtiden sin nå?

Prøv å sette dere inn i andres situasjoner før dere dømmer. Empati heter det - en stor mangelvare i Norge!

Så jeg spør; skal Northug være syndebukk for alle våre synder? Den som kaster den første stein, bør helst være kritthvit i sin sjel, og selv da syntes jeg ikke det skal kastes stein. Det er smålig. Heldigvis gikk ikke liv tapt. Handlingen er totalt utilgivelig - men det er jaggu all dritten som nå serveres også.

Northug vet godt hva han har gjort - la det være med det.

Northug har gitt oss så mye - på tide vi gir litt tilbake - og nå trenger han det som mest. Raushet og omtanke er ord enkelte bør slå opp.

Trude Helén Hole

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar